• Digifoto - $heading

    Beskær dine billeder som du vil

BESKÆRING AF BILLEDER

Et billede, der er optaget i størrelsesforholdet 3:4, hvilket de fleste digitale kompakt kameraer som udgangspunkt er indstillet til, vil automatisk blive beskåret, hvis det bliver printet i forholdet 2:3, som for eksempel i 10x15 cm.

Du kan se den automatisk beskæring på alle dine billeder i listen efter upload er færdig. Ved hvert billede i venstre side, vil der være vist en farvet ramme (på billedet herunder er den gul), som viser en aktuelle beskæring af billedet, samt giver en indikation af den digitale files opløsning.

billede thumpnail 100x90

Ønsker du en anden beskæring af billeder, skal du klikke på det. Nu får du et beskæringsværktøj frem.

Beskæringsværktøjet

I beskæringsværktøjet, har du mulighed for at rette beskæringen til, så billedet får den ønskede beskæring. Bl.a. har du mulighed for at trække, med musen, beskæringensfeltet op/ned eller fra højre mod venstre. (se illustration med den blå cirkel). Du har også mulighed for at ændre størrelsen af beskæringen, ved at trække i de firkantede markeringer i beskæringsfeltets hjørner, som vist i billedet herunder med rød markering.

croppingtool 780x349

Ønsker du at hele billedet skal med, skal du vælge fit-in. Læs mere under punktet ”Fit-in/Fitt-in”.

 

Vær opmærksom på at der er altid sker en mindre beskæring af billedet når papiret skæres i maskinen. Det sker for at undgå hvide kanter hvis skæringen ikke sker 100% præcis. Ca. 2 mm på hver side. Så sørg for at give god plads omkring det vigtigste i billedet når du laver en beskæring, og lad ikke en hovedet eller ligne gå helt til kant, hvis du ikke ønsker at det bliver beskåret i hår toppen.

Kundesupport: 86 12 04 10

TILMED DIG VORES NYHEDSBREV 

Nyheder, tilbud,konkurrencer o.m.a