BILLEDER FRA FOTOGRAF

Der er et par gode råd til når du bestiller fremkaldelse af billeder du har fået ved en fotograf:

 

Fil opløsning
Først skal du sikre dig, at de digitale filer du har fået, er store nok til at blive fremkaldt. Tit tilbyder en fotograf flere opløsninger af samme billede til forskellige priser og tit findes der en version, som kun egner sig til brug på nettet. Denne fil er ofte for lille til at blive brugt ved fremkaldelse på papir, og derfor skal man sikre sig, at man har købt nogle filer der er store nok i opløsning, til de papir størrelser man ønsker. Du kan læse mere om de optimale opløsninger på digitale filer under "STØRRELSER OG FORMATER".


 

Billeder skal ligge i sRGB
Billedfilerne du uploader til os, skal ligge i farverummet sRGB, for at du får det bedste resultat. Billeder i Adobe RGB bliver mere kontrastfyldte i fremkaldelse, og resultatet bliver muligvis ikke som forventet.

 

På Mac kan du tjekke farveprofilen ved at markerer billedfilen og trykke “kommando i”. På Windows kan du højreklikke på billedfilen og vælge “Egenskaber”.

Billeder på CD fra fotograf
I nogle tilfælde vælger man at få nogle billeder fremkaldt via fotografen, og resten får men på CD. Dem fotografen fremkalder, redigere vedkommende, men resten ikke.

 

Har du modtaget mange billeder fra fotografen f.eks. på CD eller USB stik, er der stor risiko for, at fotografen ikke har redigeret dem. Sørg for at forhør dig om det hos fotografen, da bestilling af billeder der ikke er redigeret, nok ikke vil leve op til forventningerne om det færdig resultat. Hellerikke selvom du ikke vælge farvekorrektion fra.

 

Billeder fra professionelle fotografer bør du få fremkaldt UDEN AUTOMATISK FARVEKORREKTION

Normalt er billeder fra en fotograf blevet justeret af fotografen for at opnå et bestemt look. Dette kan medfører sarte nuancer og gråtoner der kan gå tabt ved en automatisk farvekorrektionen. Dette skyldes at den automatiske farvekorrektion går ud fra en farvefordeling, der går fra helt sort til helt hvid, og vil korrigerer efter at have noget i billedet der er helt sort og og noget der er helt hvidt. Dette er rigtig fint til fremkaldelse af almindelige ferie og fest billeder som er direkte fra et kamera, men kan dog ændre på en fotografs justering af sine billede.

 

Forhør dig hos fotografen hvis du er i tvivl, om fotografen har redigeret billederne.

Kundesupport: 86 12 04 10

TILMED DIG VORES NYHEDSBREV 

Nyheder, tilbud,konkurrencer o.m.a