FIT-IN OF FILL-IN

Man kan som udgangspunkt ikke forvente, at ens digitale billede passer præcis til enhver papirstørrelse. På Pixelprint har vi gjort det så nemt som mulig for dig at tjekke og ændre denne beskæring.

kvadratisk 200x200

Kvadratisk

digital fil

fill in 200x200

Fremkaldelse

med FILL-IN

fit in 200x200

Fremkaldelse

med FIT-IN

De fleste papirstørrelser er i længde/bredde størrelsesforholdet 2:3, som kommer fra de gamle tider med analog kameraer, som havde 35mm film som standard format. Det har man så ført over på de moderne DSLR kamera sensorer, der også som standard bruger 2:3 forholdet, mens de fleste mobiltelefoner tager billeder i forholdet 3:4. Der er også få større kamera fabrikanter som f.eks. Olympus og Panasonic, som gør brug af 3:4 forholdet på deres sensorer. Det er måske lidt teknisk det her, men det det betyder for dig er, at du skal tjekke beskæringen af dine billeder under bestillingen, og i nogle tilfælde forholde dig til, hvordan du ønsker et billede beskåret hvis det ikke passer med papirformatet du har valgt.

 

Men nu spørger du sikkert om, hvorfor dit billede behøves at blive beskåret, og det behøver det faktisk heller ikke at blive, men det har bare nogle konsekvenser, som man skal forholde sig til, og det er her hvor “fit-in” og “fill-in” kommer ind i billedet.

 

Hvad er “Fill-in” (standard)
Ønsker du at udfylde hele papiret med dit billede, og det gerne må beskæres, så skal du vælge fill-in, for at billedet går helt til kant på hele papiret. Billedet vil da blive beskåret på den ene led. Du kan selv flytte beskæringen, så du får det udsnit af billedet du ønsker.

 

Hvad er “Fit-in”
Vælg fit-in hvis du har et billede der ikke passer til papirets dimensioner men hvor du ikke ønsker at billedet bliver beskåret. F.eks. et kvadratisk billede som vist herover. Fit-in tilpasser billedets størrelse, så det passer ind på papiret uden at blive beskåret. Det giver til gengæld et hvidt område på to af siderne af papiret, som man senere kan skære væk.

 

Hvor vælger jeg “Fit-in” og “Fill-in”
Du vælger “Fit-in” eller “Fill-in” i beskæringsværktøjet, som du får frem ved at klikke på det enkelte billede til venstre i listen efter upload. Som standard er alle billeder sat til “Fill-in”.

 

2mm beskæring
Vær opmærksom på ved fotofremkaldelse sker der en 2mm beskæring på alle sider af den digitale fil. Dette skyldes at man undgår hvide streger i kanten af billeder, der skal gå helt til kanten.

Kundesupport: 86 12 04 10

TILMED DIG VORES NYHEDSBREV 

Nyheder, tilbud,konkurrencer o.m.a