• Digifoto - $heading

    FARVEKORREKTION for og imod

AUTOMATISK FARVEKORREKTION

Generelt anbefaler vi at man få printet sine billeder med farvekorrektion, da det i de fleste tilfælde vil forbedre billedet. Bruger du billeder som ikke er blevet justeret efter det er taget, og som er det man vil kalde hverdagsbilleder, feriebilleder eller festbilleder, så vil det gavne billederne.

Hvad gør farvekorrektionen. Den forbedre farverne i billedet ved at:
• Justere kontrasten
• Forsøge at lysne mørke områder så som skygger på ansigter.
• Forbedre skarpheden. Men kan dog ikke redde uskarpe billeder
• Får farverne i billeder til at fremstå klarere og stærkere.

 

Hvornår bør den slås fra
Men der er visse situationer hvor vi anbefaler at slå farvekorrektionen fra for at opnå det bedste resultatet. Vær opmærksom på at man kun kan vælge at slå farvekorrektionen fra på hele sin ordre, og ikke på enkelt billeder. Her gennemgår vi disse situationer:

 

Portrætbilleder fra fotograf
Normalt er billeder fra en fotograf blevet justeret af fotografen for at opnå et bestemt look. Dette kan medfører sarte nuancer og gråtoner der kan gå tabt i farvekorrektionen. Dette skyldes at den automatiske farvekorrektion går ud fra en farvefordeling, der går fra helt sort til helt hvid, og vil korrigerer efter at have noget i billedet der er helt sort og og noget der er helt hvidt. Dette er rigtig fint til fremkaldelse af almindelige ferie og fest billeder som er direkte fra et kamera, men kan dog ændre på en fotografs justering af sine billede.

 

Billeder med meget lys baggrund
Dette gælder først og fremmest fotografbilleder med en meget lys grå eller helt hvid baggrund. Disse meget lyse områder i et billede vil farvekorrektionen anse for at være steder i et billede hvor det har fået for meget lys, og farvekorrektionen vil derfor forsøge at kompencere ved at gøre billedet mørkere, for at få lidt detaljer frem i disse områder.

 

Du farvejusterer selv dine billeder

Justerer du selv dine billeder på en farveægte skærm, kan du med fordel også vælge at få slået autokorrektion fra. Hvis du bestiller mange billeder, vil vi dog anbefale at du først laver en test bestilling, så du kan får en fornemmelse af, hvordan din skærm og dermed korrektioner står i forhold til vores software og dermed det færdige resultat.

 

Vær opmærksom på, at det kræver en farveægte og farvekalibreret skærm for, at man kan være nogenlunde sikker på, at det man ser på sin skærm også er de rigtige farver på billedet.
Skærme på bærbare computere samt skærme på tablets og mobiltelefoner er ikke farveægte, og kan derfor ikke bruges som ledetråd til det digitale billedes ægte farver.

 

HVORDAN SLÅR JEG FARVEKORREKTIONEN FRA

Du kan vælge at få fremkaldt uden farvekorrektion i kurven når du skal afslutte din bestilling.

 

OBS: vi skal gøre opmærksom på, at selvom farvekorrektionen slåes fra vil farverne i billederne stadig blive en smule mættet. Men kontrasten og selve korrigering af farverne vil være slået fra.

For bedste resultat skal alle billeder (både farve og s/h billeder) gemmes i farverummet sRGB. Dette farverum er normalt også det et kamera som standard er indstillet til.

Kundesupport: 86 12 04 10

TILMED DIG VORES NYHEDSBREV 

Nyheder, tilbud,konkurrencer o.m.a